Na de behandeling

 

Douchen, Baden & Zweten

Wacht na de Spray-Tan tenminste 8 uur met sporten of douchen ( behalve bij de Rapid Tan ). De eerste 24 uur liever niet naar de sauna, zwemmen of baden. Geef de Spray-Tan tijd om volledig in je huid te trekken. Bij het douchen zal het water de eerste keer een bruine verkleuring hebben. Schrik niet, dit is slechts overtollige spray en bronzer, dit zal niet ten koste gaan van je bruine teint. Dep je huid droog na het douchen, fanatiek "droogwrijven" kan de kleur eerder doen vervagen.

 

Scrubben

Het advies is om de huid na een Spray-Tan behandeling niet te scrubben. De dagen na de behandeling kun je wel de plekken met droge of stugge huid zoals ellebogen en knieen licht scrubben om een gelijkmatige vervaging van de kleur te bevorderen.

 

Scheren

Ik adviseer om minimaal 12 uur na een Spray-Tan behandeling niet te scheren of te harsen. Dit heeft hetzefde effect als een scrub op de huid.

 

Make-Up

Aan te raden is om te wachten met make-up, ten minste 8 uur na de Spray-Tan.

 

Parfum, Deodorant & Crème/body lotion

Aan te raden is om te wachten met body lotion, aftershave, parfum, deodorant of crème, minimaal 8 uur na de Spray-Tan. Daarna juist regelmatig smeren om de kleur zo lang mogelijk vast te houden.

 

Sieraden

Minimaal 8 uur na de Spray-Tan kun je weer sieraden dragen. Doe je dit eerder, dan kan er geen egale kleur zonder strepen of vlekken worden gegarandeerd.

 

Zonnen

Mocht je na de Spray-Tan behandeling gaan zonnen, onthoud dat een Spray-Tan GEEN bescherming biedt tegen Uv-straling. Smeer dus je huid altijd goed in.

 

Herhaling

Als de teint bijna vervaagd is kun je met een volgende Spray-Tan behandeling een diepere kleur opbouwen waarbij de teint telkens langer mooi blijft. Wanneer je regelmatig een Spray-Tan behandeling ondergaat, zal dit helpen om de kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Na elke behandeling zal het resultaat iets beter worden en langer blijven zitten, alhoewel dit verschilt per huidtype.

 

Al deze voorzorgsmaatregelen zijn noodzakelijk om een mooie, egale en bruine teint te kunnen garanderen. Op deze manier heb je er het langste plezier van!

Tip

Neem als het regent een paraplu mee om je na de tanning te beschermen.