Voor en tijdens de behandeling

 

Scrubben

De huid dient goed over het hele lichaam gescrubd te worden, één dag voordat je een Spray-Tan behandeling krijgt. Dit zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de tanningvloeistof. Geef extra aandacht aan ellebogen, knieën, hielen, en alle andere gebieden met een dikkere of stuggere huid. Na het scrubben géén bodylotions, crèmes of andere smeersels meer gebruiken, ook niet op het gezicht. Dat kan een barriere vormen tussen de huid en de Spray-Tan.

 

Make-up/Parfum

Make-up op de dag van de Tanning is af te raden. Het gebruik van foundation, poeder, bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie moet worden vermeden ( barriere tussen de huid en de Spray-Tan ). 

 

Scheren

Het advies is om uiterlijk één dag voor de Spray-Tan te scheren of te harsen. Scheer dus niet op de dag zelf, de huid is dan te gevoelig voor de Spray-Tan. Ook de  poriën hebben de tijd nodig om te sluiten. Daarnaast kunnen er oneffenheden ontstaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Kleding

DHA heeft tijd nodig ( minimaal 8 uur) behalve de Rapid-Tan om in te trekken. Draag comfortabele, ruimvallende en donkere kleding op de dag van je Spray-Tan behandeling. Zo minimaliseer je de kans op afgeven en oneffenheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een jurk of een loszittend joggingpak. Draag liever geen strakke sokken. Draag bijvoorkeur donker ondergoed, niet je "mooiste setje". Toch iets lichts aan of vlekken op je kleding? Geen zorgen. Alle ingrediënten kunnen uitgespoeld worden. Er bestaat wel een kans dat DHA in nylon of leer trekt.

 

Bescherming

Tijdens de Spray-Tan behandeling is een haarnetje ter bescherming van je haren aan te raden. ( Dit hoef je niet mee te nemen, daar zorg ik voor. ) Hiermee voorkom je dat het haar vettig zal worden. De handpalmen worden ingesmeerd met een vettige lotion, zodat de spray niet pakt op de binnenkant van de handen, de nagels worden met latex beschermd. De voetzolen worden beschermd met speciale "sticky-feet", een soort papieren slipper. Dit biedt voldoende bescherming tegen de DHA spray.

 

Tijdens de Spray-Tan behandeling kun je zelf beslissen wat je wil dragen. Wil je een bikini ( topless ) of een zwembroek aan, dan kan dat gerust. De keuze ligt volledig bij jou. Wil je geen bandjes zien, maar vind je het toch oncomfortabel om halfnaakt te staan? Houd dan gewoon je bikinitop of bh aan en doe de bandjes omlaag.